Өлең, жыр, ақындар

Практикалық мәліметтер (асхана)

✔️ Сарымсақты қабықтары аршылған соң бір банкаға салып, бетіне зәйтүн майын құйып сақтауға болады.

✔️ Пиязды қуырар кезде бетіне біраз ұн себілсе қараймайды.

✔️ Бәлішті пісіргенде бетінің қызарып пісуін қаласаңыз, қамырдың үстіне жұмыртқа немесе айран жағылады.

✔️ Пеште тауық пісірген кезде бір лимон екіге бөлініп, жартысы бетіне жағылады, ал жартысы тауықтың ішіне қойылады.

✔️ Баклажанның ашысын кетіру үшін, қабығын ашып немесе турап біршама уақытқа тұзды суға салып қою керек.

✔️ Кесілген және ашық ауада қалған пияз зиянды болады. Артылып қалған пияздар стретч пленкаға (ас үйлік жұмсақ рулон кленкаға) оралады.

✔️ Буға жылытылған тауық еті дәмін жоғалтпайды.

✔️ Айранның бүкіл дәрумендері мен минералдары суында.

✔️ Жеңіл күйіктер салқын су немесе мұзбен суытылады. Жеңіл күйген жерге шикі жұмыртқаның ағы жағылып, 5-6 сағат жуылмайды.

✔️ Киімге тиген сияны кетіру үшін, сияның тиген жеріне тіс пастасын жағып, кепкен соң жуылады.

✔️ Картоп суда қайнатылғаннан кейін суық суға салынса, қабығы оңай ашылады.

✔️ Тышқандардан құтылу үшін жүретін жерлеріне қара бұрыш себілсе, тышқандар  қашады.

✔️ Тауықты пешке салудан бұрын 2 қасық айран, 1 қасық томат және аздап зәйтүн майын қосып араластырып, тауықтың жан-жағына жағылады.

✔️ Мыстан жасалған ыдыстардың жылтырауын қаласаңыз, оларды сірке немесе лимон және тұзбен ысқалаңыз.

✔️ Қатып қалған етті тең мөлшердегі сірке және сұйық майға салып қойыңыз! Тез арада жұмсағанын көресіз.

✔️ Салат жапырағы және сүтшөптердің жапырақтары пышақпен емес, қолмен туралса витаминдерін жоғалтпайды.

Назар аудар:

Тағамдарды қалай дұрыс сақтау керек

Ас мәзірінде болуға тиіс 8 түрлі керемет азық

Үйге арналған пайдалы кеңестер


Әлеуметтік желілерде бөлісіңіз:

Пікірлер (2)

Aisana

Оте керек акпарат екен! Рахмет!

Сара

Пайдалы кеңестер екен, рахмет!

Пікір қалдырыңыз


Қарап көріңіз