Мына азық-түліктерді біз дұрыс тазаламай келіппіз

Көктемде, жалпы қай кезде де жеміс-жидек жеу өте пайдалы. Алайда оларды тазалау да біраз уақыт пен күш алады. Бүгін дәруменнің қайнар көздерін тез әрі қауіпсіз аршудың бірнеше тәсілін қарастырайық.

Тәтті бұрыш

© Dave Hax

Барлық дәнін тез арада алып тастаудың қарапайым амалы.

 

Қарбыз

© Jennifer Jenner

Шұңғыл табақтың көмегімен қарбызды әдемі әрі оңай ұсынуға болады.

 

Картоп

Chowhound

Егер піскен картопты мұзды суға салып қойса, онда бірнеше минуттан кейін қабығын жеңіл аршуға болады.

 

Пияз

© Faith Durand

Пиязды тез аршу үшін, бірнеше тілік жасау жеткілікті.

 

Черри, зәйтүн және жидектер

theyummlylife

Жидектерді тәрелкелердің арасына салып қысқаннан кейін пышақпен бір тілім жасау арқылы ортасынан оңай бөле аласыз.

 

Бұрыш

© Faith Duranrd

Қабығы өзі түсіп қалуы үшін бұрыштарды зәйтүн майымен майлап, духовкада ұстай тұру қажет.

 

Грейпфрут

© Faith Durand

Кез келген цитрус өнімдерін бөлшектеу үшін мына тәсілді қолданыңыз.

 

Кәді

© Faith Durand

Кәді тазалаудың ең тез және қауіпсіз жолы.


Әлеуметтік желілерде бөлісіңіз:


Сайтта мәтіннен қате таптыңыз ба? Мәтінді белгілеп, Ctrl+Enter пернелерін басыңыз!

Пікірлер (1)

Арай

Қарбыз ұнады.

Пікір қалдырыңыз


nationalgeographic.kz
ҰБТ(онлайн тест)