Өлең, жыр, ақындар

Котлет массасынан әзірленген тағамдар

«Қаракемер кәсіптік колледжі» МКҚК
Орындаған: Садуваккасова Гулсим Камал кызы
Тобы: 13-А
Жетекшісі: Набиева Назира Калдыбековна

Инструктивті-технологиялық карта

Сабақтың тақырыбы: Котлет массасынан әзірленген тағамдар

Сабақтың мақсаты: Өндірістік оқу шеберханасында котлет массасынан әзірленген тағамдарды рецептура жинағы бойынша даярлап үйрену, технологиялық картамен жұмыс жасау әдісін көрсету. 

Котлеттер, биточкалар

Өнімнің атауы

Салмағы

Таза салмағы

1

Сиыр еті  (котлет массасы)

52

37

2

Бидай наны

9

9

3

Сүт не су

12

12

4

Кепкен нан

5

5

5

Аспаздық май

3

3

6

Тұздық № 759, 762, 763, 764

-

50

7

Гарнир №679, 688, 692, 695

-

150

8

Шығым :

-

203

Гарнир қосылған котлеттер мен биточкалар. Әзірленген котлет пен биточканың жартылай фабрикатын табаға салып, екі бетінде қуырма қабық пайда болғанша қуырып, одан әрі қуыру шкафына салып қуыруды аяқтайды. Ұсынар кезде сыбаға табағына не тәрелкеге гарнир салып, жанына котлет не биточки қояды. Котлетке еріген май немесе қызыл тұздық, пияз тұздығын, пияз бен ұсақ қияр бірге қосылған қызыл тұздық, томат, қаймақ, пияз біріктірілген қаймақ тұздығын құяды да жай не күрделі гарнирмен ұсынады. Биточкиді қаймақ, пияз қосылған қаймақ тұздығымен қатықтайды.

Тефтельдер

Өнімнің атауы

Салмағы

Таза салмағы

1

Сиыр еті

52

38

2

Бидай наны

8

8

3

Сүт не су

12

12

4

Басты пияз

24

20

5

Аспаздық май

3

3

6

Бидай ұны

4

4

7

Тұздық №759, 768, 783

-

50

 

Гарнир №679, 682, 692,694

-

150

8

Шығым:

-

260

Тефтельге әзірленген шала фабрикаттарды суырма табаға бір қатар етіп салады да ошаққа не қуырма шкафына қояды да үстіне қызыл, томат не томат қосылған қаймақ тұздығын құйып, 10-12 мин бұқтырады. Тефтельді   тоғытпа майда қуыруға да болады. Сосын оны шұңғылдығы орташа ыдысқа 1-2 қатар етіп салып, үстіне тұздық құйып, бұқтырады. Ұсынар кезде арнайы ыдысқа не тәрелкеге гарнир – төгілмелі күріш, қарақұмық ботқасы не картоп пюресін салып, жанына тефтельді қосып, өзінде бұқтырылған тұздықты құяды, ақжелкек көгін немесе сарымсақ қосып береді.

Бұршағы еті

Өнімнің атауы

Салмағы

Таза салмағы

1

Сиыр еті

52

38

2

Бидай наны

8

8

3

Сүт не су

11

11

4

Басты пияз

5

4

5

Ұн

5

5

6

Аспаздық май

5

5

7

Тұздық №759, 692, 764

-

50

8

Гарнир  № 679, 692, 694, 700

-

150

9

Шығым:

-

255


Әлеуметтік желілерде бөлісіңіз:

Пікірлер (0)

Пікір қалдырыңыз


Қарап көріңіз