Үйітіліп, әбден тазартылған сиырдың сирағы бірнеше бөлікке бөлінеді де кастрюльге салынып, су құйылады. Үстіне тазартылған тұтас көкөністер, ет салынып, бәсең отқа қойылады да 4 сағат бойы қайнатылады. Көбігін алып отыру керек. 4 сағаттан соң қара бұрыш, көк, лавр жапырағы салынып, тұздалады.
Дайын болған соң сіңірлері сүйектен арылтылып, оларды етпен және сарымсақтың бірнеше баданасымен бірге еттартқышпен тартылады да шұңғыл ыдысқа немесе формаға салынады. Етпен бірге піскен сәбізді және қатты етіп пісірілген жұмыртқаны оюлап кесіп, сонымен әсемделеді.
Үстіне алдын-ала сүзіп алып, дайындап қойылған сорпа құйылады да, тоңазытқышқа қойылады.
Дастарқанға әкелерде төртбұрыштап немесе қиықшалап кесіледі де үстіне көк себіледі.
Құрамы: сиырдың 1 кг сирағы, 200 грамм ет, 1 түйір сәбіз, 1 жұмыртқа, 1 түйір сарымсақ, бір буда петрушка немесе аскөк, екі-үш лавр жапырағы, 10-15 түйір қара бұрыш, тұз татымына қарай.
Әлеуметтік желілерде бөлісіңіз:
20.03.2024 14:17
13.03.2024 22:14
29.02.2024 16:27
27.02.2024 17:21
09.02.2024 12:34
18.03.2024
18.03.2024
06.03.2024
06.03.2024
06.03.2024
06.03.2024
04.03.2024
27.02.2024
25.02.2024
Қателік орын алды
SYSTEM INFO
Әсем
осы нәрсе теріге қатты пайдалы дейді
Мерей
Холодец тері мен буын үшін өте пайдалы