Эссе және өлең-жыр байқауы

Технология 9 сынып, аптасына – 1 сағат, жылына – 34 сағат

Технология  9 сынып, аптасына – 1 сағат, жылына – 34 сағат

Сабақ  №

Сабақ тақырыбы

Сағат саны

Мерзімі

Ескерту

I

 

 Тамақ дайындау технологиясы

8

 

 

1

1

Тиімді тамақтану негіздері, ас мәзірін жасау. Ас мәзірінің түрлері, ас мәзірінде тағамның белгілі реттілікпен орналасуы.

1

 

 

2

2

Аспаздық жұмыс кезіндегі еңбекті қорғау бойынша нұсқау, тазалық сақтау ережелері.

Экономикаға кіріспе.

1

 

 

3

3

Етті механикалық және жылумен өңдеу, еттің термикалық жағдайы.

1

 

 

4

4

Тұтас етті аспаздық мүшелеу: қой, сиыр етін мүшелеу (қой, сиыр, жылқы, түйе)

Экономика тарихы.

1

 

 

5

5

Еттен дайындалған тағамдар классификациясы. Қуырылған,  бұқтырылған еттен дайындалған тағамдар, гарнир, тұздықтар.

1

 

 

6

6

Асханадағы қазақтың ұлттық екінші тағамдары, еттен дайындалған   тағамдарға арналған тұздықтар және әзірлеу технологиясы.

Қазақстан Республикасының экономикасы.

1

 

 

7

7

Таңғы, түскі, кешкі тамаққа  ас мәзірін құру.

1

 

 

8

8

Қыздырып пісірілген еттен дайындалған тағам, тұздық.жаншылқан еттен дайындалған тағам.

Ресурс шектеулігі және  таңдау проблемасы

1

 

 

II

 

Тігін бұйымдарын жобалау және дайындау (шалбар)

8

 

 

9

1

Тігін шеберханасындағы қауіпсіздік ережелері.

1

 

 

10

2

Киімді жобалау және дайындау. Қазіргі жеңіл киім түрлерімен сипаттамасы.

Сұраныс. Сұраныс икемділігі.

1

 

 

11

3

Әйел шалбарын конструкциялау, модельдеу және дайындау.

1

 

 

12

4

Өлшем алу, шалбар сызбасының құрылымы, матаны пішуге дайындау.

Ұсыныс.

1

 

 

13

5

Бұйымды пішудің техникалық шарттары. Суретті тігу, жібінің бағытын есепке ала отырып матаға пішімді орналастыру.

1

 

 

14

6

Бұйымды түйіндік өндеу технологиясы, бұйымды өндеу және тігіске арналған стандартты қосымшалар.

Ұсыныстың баға бойынша икемділігі

1

 

 

15

7

Бұйымды түйіндік өндеу технологиясы, бұйымды өндеу және тігіске арналған стандартты қосымшалар.

1

 

 

16

8

Шалбар қонымдылығында кездесетін ақаулар және оны жою.

Сұраныс пен ұсыныстың өзара әрекеттесуі.

1

 

 

III

 

Материалды көркемдеп өндеу

8

 

 

17

1

Кестелеуге арналған құралдармен жұмыс істеу  кезінде сақталатын қауіпсіздік ережелері. Көркем кестелеу.

1

 

 

18

2

Дәстүрлі сәндік-қолданбалы өнер және қазақ халқының қолөнер кәсібі.

Экономикадағы тұтынушы.

1

 

 

19

3

Бисермен жұмыс істеу кезіндегі санитарлық-гигиеналық талаптар. Бисерден жасалған бұйымдар жиынтығы.

1

 

 

20

4

Бисермен жұмыс жасауға арналған негізгі және қосымша материалдар, бисермен жұмыс жасау техникасы.

Өндіріс.

1

 

 

21

5

Бисермен жасалған бұйымдар (сәндік «бонсай», гүл шоқтары), әшекейлер жасау.

1

 

 

22

6

Бисермен жасалған бұйымдар (сәндік «бонсай», гүл шоқтары), әшекейлер жасау.

Фирмалар. Бәсеке.

1

 

 

23

7

Бисермен кестелеу және тоқымашылық.

1

 

 

24

8

Шиді ою-өрнектермен немесе тақырыптық комрозициямен өрнектеп кәдесый тоқу.

Фирманың шығындары.

1

 

 

IV

 

Кәсіби қызмет ету саласының технологиясы

5

 

 

25

1

 Жеңіл және тамақ өнеркәсібіндегі кәсіби қызмет. Жеңіл өнеркәсіп саласындағы  мамандықтар.

1

 

 

26

2

Егін шаруашылығы, өсімдік, мал шаруашылығындағы кәсіптер.

Қазақстан Республикасының еңбек нарығы.

1

 

 

27

3

Сауда және қоғамдық тамақтанудағы кәсіптік қызмет.

1

 

 

28

4

Кәсіби өзін-өзі анықтаудағы психикалық үдерістер (сезім, қабылдау, зерде, ықылас және ойлау).

Ақша және қаржы институттары.

1

 

 

29

5

Өмірлік жоспар құру; түйіндеме жазу; диагностикалық сұрау.

1

 

 

V

 

Жоба

5

 

 

30

1

Жобаның негізгі компоненттері (қысқаша тұжырымдалған міндеттер мен сұранысты анықтау).

Экономикадағы мемлекеттің ролі

1

 

 

31

2

Жобаға қойылатын нұсқалары, бисерден жасалған бұйым жиынтығы (өз нұсқасы), бұйымды бисермен әрлеу.

1

 

 

32

3

Қазақтың әшекей бұйымдары үлгісінде бұйымдар жасау.

Экономикалық тұрақтылық.

1

 

 

33

4

Атлас таспадан гүл шоғын жасау (панно) картинаны бисермен өндеу.

1

 

 

34

5

Жобаны қорғау.

Қазақстан Республикасының әлемдік шаруашылық жүйесіне кірігуі.

1

 

 

 

 

барлығы

34

 

 

 

 


Пікірлер (0)

Пікір қалдырыңыз