Эссе және өлең-жыр байқауы

Масса және оның өлшем бірліктері

Тақырыбы: Масса және оның өлшем бірліктері
Мақсаты мен міндеттері: масса және оның өлшем бірліктерімен таныстыру ауырлық өлшеуіштерін өмірде пайдалану;
1.Білімділік: мемлекеттік білім стандарты деңгейде білім, білік және дағдыларды игеру, масса және оның өлшем бірліктерімен таныстыру ;
2.Дамытушылық:оқушының ақыл-ойының математикалық стилін, ин-теллектуалдық және ерік пен сезімге қатысты сапаларын дамыту;
3.Тәрбиелік: меңгерген математикалық білімдерін омірде қоддануға жан-жақты дайыңдауды жүзеге асыру.салыстыру .байқау
Сабақ түрі жаңа сабақ
Көрнекіліктер: кесте, қималы карточкала, таразы түрлері, жемістер суреттер
Әдіс-тәсілдер: жұптық, топтық, өзіндік түсіндіру
Сабақ барысы
1.Оқыту үрдісінің маңыздылығы: Ауызша есептеу сандарды оқу, разрядтарын атап шығу. 458000,235803,45872,14563,120456,1257890,4890000,587234.көп таңбалы сандар
2.Жаңа тапсырмаларды қалыптастыру:ойын САТУШЫ
Бүгінгі сабақта дүкенге барамыз(дүкен суреті), таразы, қант, алма, сәбіз, қызанақ.
«Дүкенде» диалог құрастыру: тақтаға бірнеше оқушы шақырылады: біреуі- сатушы, біреуі сатып алушы болады, дүкенде бірнеше сатушы, бірнеше сатып алушы- тағам түрлері байланысты. -Дүкенде сатушылар нені қолданды?(таразы)
- Ол не үшін керек?
-Таразымен өлшеп нені табамыз?
-Масса бірліктерін ата: тонна, центнер, килограмм, грамм.
Есіңе сақта!
1т-10ц 1т-10ц-1000кг-1000000г
1т-1000кг 1ц-100кг-100000г
1ц-100кг
1кг-1000
№1 сандарды оқы,
А)145200,4210366,203006,1000789,44023054,47478000.
Б) берілген сандарда барлық бірлік, ондық, жүздік, бірл. мың, онд. мың, жүзд. мың. атап шық.
Сергіту сәті
Жаңа тақырыптар бойынша есептер шығару.
Кім шапшаң? 1 стакан балмұздақтың массасы: 100г. 100кг. 100ц
Пакеттегі ұнның массасы 2г.2кг. 2ц
1 қап картоптың массасы: 50кг. 50ц. 50т
Ақ аюдың массасы (4кг. 4ц. 1т)
Топтық жұмыс №5 (512+408):4= 22*20-210= ( 5*23)*2=

Есеп: Бір қоқиқаз-4000г Шешуі: (4000г+9000г)+4000г=17000г
Бірқазан-?9кг артық
Барлық сал-? Жауабы: екеуінін жалтысалмағы 17000г

Ауызша:3 тапсырма
Топтық жұмыс: №10 амалдарды орындау
№12 кесінді сызу. АВ -------3см3мм. СД-----------4см,4мм
№14 салыстыру.
Есептер шығару:№7 Бұлан массасы-600кг Шешуі: 600:20=30кг
Елік массасы ? 20 есе кем Жауабы: Еліктің массасы 30кг.

№8 1 тәуг-2 аусым Шешуі:8+6=14т
1аус-8т қарабидай.6т бидай 14*2=28т
1 тәуг-?т нан 28*7=196т
1 аптада -? Жауабы: 1 тәул 28 т. 1 аптада 196тнан пісіреді.
№11 Р=30см S=54см2 Ұ-?.Е-? Ұ----9 Е----6
Ауд-64см2 Шаршының периметрі -? Р-8+8+8+8=32см
Үйге тапсырма: Тез есепте: №9 тапсырма.
Бағалау, Мадақтау.

Қарағанды  облысы.Шет ауданы.
56  разъездің бастауыш мектептің
бастауыш  сынып  мұғалімі 
Бақтыбаева  Айман  Ерденқызы


Пікірлер (2)

Сайраш

Маган ұнады коп рахмет. Еңбектеринизнге табыс

Сайраш

Коп рахмет

Пікір қалдырыңыз