Қытайда «Ke-tsiap» деп, дәмдеуіштер, сарымсақ, шарап анчоус (майда балықтар), грек жаңғағы, саңырауқұлақ және үрме бұршағын араластырып дайындалған "тұзды балық соусын" атаған. Ағылшын теңізшілері мұны 17 ғасырда білді.
Британдықтар бұл идеяны пайдаланып аз уақытта кетчупты анчоустар мен устрицаларды тұздауға пайдаланды.
Англияда бұл сөз catchup деп аталып, көп ұзамай ketchup болып өзгерді. 19 ғасырдың аяғында кетчупке қызанақтарды қоса бастады, бұл жағдай соустың танымалдылығын арттырды.
Әлеуметтік желілерде бөлісіңіз:
20.03.2024 14:17
13.03.2024 22:14
29.02.2024 16:27
27.02.2024 17:21
09.02.2024 12:34
Қателік орын алды
SYSTEM INFO
Шугыла
Маган катты унады.Моладцы
САМАЛ
ОТЕ КЕРЕМЕТ
Ару
қызық екен