Өлең, жыр, ақындар

Жұмыртқаның пайдасы

● Миға пайдасы: Холин дәрумені мидың маңызды құрылыс материалы болып табылады. Күніне 2 тауық жұмыртқасын тұтынғанда, ағза қоректік заттардың жеткілікті мөлшерін алады. Холиннің жетіспеушілігі есте сақтау қабілетінің төмендеуіне алып келеді.

● Көзге пайдасы: Жұмыртқа лютеиннің көп мөлшерін қамтиды. Бұл зат көздің айқын, әрі өткір көруіне жауапты.

● D Дәрумені: D дәрумені кальцидің жақсы сіңуіне және адамның сүйегі мен тістерін қатайтуға көмектеседі.

● В дәрумендері кешені: Биотин, витамин В12, сондай-ақ қоректік сіңімді протеин шашты және теріні нығайтуға көмектеседі. 

● Арықтауға пайдасы: Американдық ғалымдар төменгі калориялы диетамен, таңертеңгі асқа жұмыртқаны бірге қолдану азуды екі есе жылдамдататындығы жөнінде қорытындыға келді. Мұндай таңғы ас ұзақ мерзімге тоқтықты сақтайды.

● Қатерлі ісік қаупі төмендейді: Миға қажетті холин, сондай-ақ, қатерлі ісік ықтималдығын да азайтады. Зерттеу қорытындысы бойынша, жеткіншек шақтарында күнделікті тағамға жұмыртқа тұтынғанған әйелдер арасында, 18%-ға сүт безі қатерлі ісігінің даму қауіпі төмендеген.

● Балалы болуды жоспарлаған кезде пайдалы: B дәрумендер тобы, сондай-ақ жыныстық гормондарды қалыптастыруға қатысады. В9 дәрумені – «Фолий қышқылы» аталатын өзге де атауға ие. Оның көмегімен, қызыл қан жасушалары түзіліп, ұрықтың жүйке түтікшесі қалыптасады, баланың кешеуілдеген ақыл-ой психикалық даму қаупін азайтады.

● Қартаю үдерісі баяулайды: Бұл жөнінде Нидерланд ғалымдарының зерттеулері дәлел болады. 35-тен 40 жас аралығындағы 87% әйелдерде пигмент дақтар жоғалып, тері тартылған, ал еркектердегі көз айналасындағы ұсақ сепкілдер айтарлықтай тегістелген.


Әлеуметтік желілерде бөлісіңіз:

Пікірлер (1)

Сеймар

Ең пайдалы азықтар ол қоспасы жоқ азықтар, өкінішке қарай соңғы кезде барлық азықта қоспа көп, тіпті жұмыртқаларда да, себебі тауықтардың азығында түрлі зат көп, сол себепті қолдың жұмыртқасына көшу керек

Пікір қалдырыңыз


Қарап көріңіз