Итмұрынның кепкен жемістері іріктелінеді. Тазаланып жуылып, ұсақтап туралады да үстіне қайнаған су құйылып, ыдыстың қақпағы жабылып, 10-12 сағат бойы тұндырылып қойылады. Содан соң сүзіледі. Тұнбаға қант қосып қыздырылады да желатин салынып, лимон қышқылы қосылады да, қайнатылып, 30-35 градусқа дейін салқындатылады. Қоспа біркелкі көпіршіген масса алынғанша шайқалады.
Дайын болған қайнатпа ыдыстарға құйылып, салқындатылады. Дастарқанға қойылар алдында оның үстіне қандай да болмасын жеміс шырынын құюға болады.
Бұған итмұрынның кептірілген
50 грамм жемісі
160 грамм құм шекер
1 грамм лимон қышқылы
30 грамм желатин
800 грамм су жұмсалады.
Оқуға кеңес береміз:
Әлеуметтік желілерде бөлісіңіз:
20.03.2024 14:17
13.03.2024 22:14
29.02.2024 16:27
27.02.2024 17:21
09.02.2024 12:34
18.03.2024
18.03.2024
06.03.2024
06.03.2024
06.03.2024
06.03.2024
04.03.2024
27.02.2024
25.02.2024
Қателік орын алды
SYSTEM INFO
- Альфред Адлер
- Альфред Адлер
- Альфред Адлер
- Альфред Адлер
Барлық авторлар
Ілмек бойынша іздеу
Мақал-мәтелдер
Қазақша есімдердің тізімі