Жаңадан қайнатылған кофенің хош иісін сөзбен жеткізу қиын. Әлемде миллион адамның таңы сергітетін кофемен басталады. Әр мемлекеттің бұл сусынды дайындауында өздерінің ерекшеліктері және құпиялары бар.
Жұмыртқалы кофе (Вьетнам)
Рецептің негізінде — жұмыртқаның ағы, қойылтылған сүт, қант және ыстық кофе.
Лапландтық кофе (Финляндия)
Шынаяққа алдымен лапландық ірімшік салынып, үстінен кофе құйылады.
Римдік эспрессо (Италия)
Эспрессоға бір тілім лимон қосылады. Ішер алдында лимонды қасықпен шынаяқтың түбіне немесе шетіне «езу» қажет.
Лагрима (Аргентина)
Сүтті көбікке бірнеше тамшы қою кофе қосылады.
Бонбон (Испания)
Эспрессоға қойылтылған сүт қосылады. Ал егер жарты сүтке жарты қойылтылған сүт араластырылып қосылса, онда ол leche y leche болады.
Дәмдеуіштер қосылған кофе (Марокко)
Күнжіт дәндері, қара бұрыш және теңіз жаңғағы сияқты дәмдеуіштер қоспасы кофе дәндерімен бірге ұнтақталады. Мықты сусын шығады.
Шай қосылған кофе (Гонконг)
Сүт қосылған шай мен кофе миксі бірінші жұтымнан ақ әсерлендіреді! Оны әзірлеу үшін 4 пакет қара шай, бұрыш, қойылтылған сүт және кофе қажет.
Фраппе (Греция)
Кофе, балмұздақ, қойылтылған сүт және мұздай су – дәмді frappé-нің ингредиенттері.
Фарисей (Германия)
Бұл сусын отбасылық мерекелер кезінде алкогольді жасыру үшін Германияда ойлап табылған. Мол кілегейдің астында ром мен кофе «жасырылынады».
Тоуба (Сенегал)
Кофені қуыратын кезде гвинея бұрышының дәндері қосылады. Сусынның өзі әдеттегідей демделеді.
Бал және сарымсақ қосылған кофе (Түркия)
Түркиядағы танымал сусын.
Апельсин қосылған кофе (Ямайка)
Ямайкада ром көп таралған. Сондықтан да болу керек дәстүрлі ямайкалық кофені әзірлегенде осы күшті алкоголь сусыны қосылады.
Әлеуметтік желілерде бөлісіңіз:
Дәулет Құттыбаев
Глясе дегені бар Фраппеге ұқсас бірақ басқаша, Шымкент қаласында көп ішіледі, маған ұнайтыны сол
Аигерим
Кофе жаилы аитарым кофе туралы коп билгим келет
Жане кофе даиындап коргим келет