«Қаракемер кәсіптік колледжі» МКҚК
Орындаған: Данарқулова Диана Оразақынқызы
Тобы: 13-А
Жетекшісі: Набиева Назира Калдыбековна
Инструктивті-технологиялық карта
Сабақтың тақырыбы: Тауық не жабайы құс сүбесінен әзірленген табиғи котлеттер
Сабақтың мақсаты: Тауық не жабайы құс сүбесінен әзірленген табиғи котлеттерді даярлауды рецептура жинағы бойынша үйреніп, технологиялық картамен жұмыс жасау әдісін көрсету.
Аунатпалап қуырылған құс сүбесінен әзірленген котлеттер
№ |
Өнімнің атауы |
Салмағы |
Таза салмағы |
1 |
Құс еті |
192 |
69 |
2 |
Бидай наны |
17 |
15 |
3 |
Жұмыртқа |
1/7 |
6 |
4 |
Сары май |
10 |
10 |
5 |
Гарнир № 685, 696, 733, 735 |
- |
150 |
6 |
Шығым : |
- |
230 |
Аунатпалап қуырылған құс немесе жабайы қанаттылар сүбесінен әзірленген котлеттер. Дайындалған жартылай шалафабрикатты алтын түсті қуырма қабық пайда болғанша көп мөлшердегі майда 5-7 мин қуырады. Сосын табаға салып 2-3 қуыру шкафына қояды. Ұсынар кезде сыбаға табағына не тәрелкеге 3-4 көкөніс түрінен тұратын күрделі гарнир салып, жанына бидай нанынан дайындалған нан тілімшесін салып, оған даяр котлетті қояды. Сүйекшелерге дайын папильотка кигізеді. Гарнирді зембілшеге салуға болады.
Астаналықша құс
№ |
Өнімнің атауы |
Салмағы |
Таза салмағы |
1 |
Құс еті |
272 |
98 |
2 |
Бидай наны |
37 |
33 |
3 |
Жұмыртқа |
1/2 |
20 |
4 |
Сары май |
20 |
20 |
5 |
Гарнир № 685, 697, 732, 740 |
- |
150 |
6 |
Шығым : |
- |
290 |
Астаналықша құс немесе жабайы қанатты (шницель). Әзірленген жартылай фабрикатты берер алдында тікелей қуырады. Ол үшін оны қыздырылған майы бар табаға салады да, қуырма қабық пайда болғанша қуырады. Сосын қуыру шкафында 3-5 мин ұстайды. Ұсынар кезде сыбаға табаққа не тәрелкеге 3-4 көкөністен тұратын күрделі гарнир салып, жанына нан тілімшесін қойып, оған шницель қойып, үстіне қалбырланған жеміс және гүл түріндегі салқындатылған сары май салады.
Әлеуметтік желілерде бөлісіңіз:
- Асқар Сүлейменов
- Асқар Сүлейменов
- Асқар Сүлейменов
- Асқар Сүлейменов
Барлық авторлар
Ілмек бойынша іздеу
Мақал-мәтелдер
Қазақша есімдердің тізімі