Сүтке, жұмыртқа қосылған сорпаға иленген қамыр созылып, ұсақтап туралады да мол етіп май құйылып, соған қалқытып пісіріледі. Мұндай бауырсақтың дәмі кәмпиттің дәміндей болады. Үгітіліп тұрады.
Ұн – 500 гр.
Сары май – 100 гр.
Жұмыртқа – 1 дана.
Қант – 1 ас қасық.
Тұз – 1 шай қасық.
Ас содасы – 1 шымшым.
Су.
1. Үлкен ыдысқа ұнды салып, ортасына ұңғыма жасаймыз. Ортасына сары майды ерітіп құямыз, жұмыртқаны саламыз.
2. 2 стақан жылы суға тұз, қантты ерітеміз де, ұнға біртіндеп құйып, қаттырақ қамыр илейміз.
3. Қамырды 30 минутқа иі қанғанша жауып қоямыз.
4. Қамырды 3-4 күлшеге бөліп, әрқайсысын 0,5 см қалыңдықта жаямыз.
5. Енді жайылған қамырды 3-4 сантимерлік сызықша етіп кесіп, әр сызықты 0,5 см-дей таяқшаларға бөлеміз.
6. Бауырсақты майға қуырамыз. Осымен бауырсағымыз дайын.
Ас болсын!
Әлеуметтік желілерде бөлісіңіз:
17.12.2024 20:22
07.11.2024 10:34
05.11.2024 19:53
03.11.2024 14:51
16.09.2024 12:34
Қателік орын алды
SYSTEM INFO
Есімім Інжу
Пікірім жақсы бауырсақ екен мен жеп көрдім жасалу жолын уөрметкеніна рахмет