Технология 9 сынып, аптасына – 1 сағат, жылына – 34 сағат
№ |
Сабақ № |
Сабақ тақырыбы |
Сағат саны |
Мерзімі |
Ескерту |
I |
|
Тамақ дайындау технологиясы |
8 |
|
|
1 |
1 |
Тиімді тамақтану негіздері, ас мәзірін жасау. Ас мәзірінің түрлері, ас мәзірінде тағамның белгілі реттілікпен орналасуы. |
1 |
|
|
2 |
2 |
Аспаздық жұмыс кезіндегі еңбекті қорғау бойынша нұсқау, тазалық сақтау ережелері. Экономикаға кіріспе. |
1 |
|
|
3 |
3 |
Етті механикалық және жылумен өңдеу, еттің термикалық жағдайы. |
1 |
|
|
4 |
4 |
Тұтас етті аспаздық мүшелеу: қой, сиыр етін мүшелеу (қой, сиыр, жылқы, түйе) Экономика тарихы. |
1 |
|
|
5 |
5 |
Еттен дайындалған тағамдар классификациясы. Қуырылған, бұқтырылған еттен дайындалған тағамдар, гарнир, тұздықтар. |
1 |
|
|
6 |
6 |
Асханадағы қазақтың ұлттық екінші тағамдары, еттен дайындалған тағамдарға арналған тұздықтар және әзірлеу технологиясы. Қазақстан Республикасының экономикасы. |
1 |
|
|
7 |
7 |
Таңғы, түскі, кешкі тамаққа ас мәзірін құру. |
1 |
|
|
8 |
8 |
Қыздырып пісірілген еттен дайындалған тағам, тұздық.жаншылқан еттен дайындалған тағам. Ресурс шектеулігі және таңдау проблемасы |
1 |
|
|
II |
|
Тігін бұйымдарын жобалау және дайындау (шалбар) |
8 |
|
|
9 |
1 |
Тігін шеберханасындағы қауіпсіздік ережелері. |
1 |
|
|
10 |
2 |
Киімді жобалау және дайындау. Қазіргі жеңіл киім түрлерімен сипаттамасы. Сұраныс. Сұраныс икемділігі. |
1 |
|
|
11 |
3 |
Әйел шалбарын конструкциялау, модельдеу және дайындау. |
1 |
|
|
12 |
4 |
Өлшем алу, шалбар сызбасының құрылымы, матаны пішуге дайындау. Ұсыныс. |
1 |
|
|
13 |
5 |
Бұйымды пішудің техникалық шарттары. Суретті тігу, жібінің бағытын есепке ала отырып матаға пішімді орналастыру. |
1 |
|
|
14 |
6 |
Бұйымды түйіндік өндеу технологиясы, бұйымды өндеу және тігіске арналған стандартты қосымшалар. Ұсыныстың баға бойынша икемділігі |
1 |
|
|
15 |
7 |
Бұйымды түйіндік өндеу технологиясы, бұйымды өндеу және тігіске арналған стандартты қосымшалар. |
1 |
|
|
16 |
8 |
Шалбар қонымдылығында кездесетін ақаулар және оны жою. Сұраныс пен ұсыныстың өзара әрекеттесуі. |
1 |
|
|
III |
|
Материалды көркемдеп өндеу |
8 |
|
|
17 |
1 |
Кестелеуге арналған құралдармен жұмыс істеу кезінде сақталатын қауіпсіздік ережелері. Көркем кестелеу. |
1 |
|
|
18 |
2 |
Дәстүрлі сәндік-қолданбалы өнер және қазақ халқының қолөнер кәсібі. Экономикадағы тұтынушы. |
1 |
|
|
19 |
3 |
Бисермен жұмыс істеу кезіндегі санитарлық-гигиеналық талаптар. Бисерден жасалған бұйымдар жиынтығы. |
1 |
|
|
20 |
4 |
Бисермен жұмыс жасауға арналған негізгі және қосымша материалдар, бисермен жұмыс жасау техникасы. Өндіріс. |
1 |
|
|
21 |
5 |
Бисермен жасалған бұйымдар (сәндік «бонсай», гүл шоқтары), әшекейлер жасау. |
1 |
|
|
22 |
6 |
Бисермен жасалған бұйымдар (сәндік «бонсай», гүл шоқтары), әшекейлер жасау. Фирмалар. Бәсеке. |
1 |
|
|
23 |
7 |
Бисермен кестелеу және тоқымашылық. |
1 |
|
|
24 |
8 |
Шиді ою-өрнектермен немесе тақырыптық комрозициямен өрнектеп кәдесый тоқу. Фирманың шығындары. |
1 |
|
|
IV |
|
Кәсіби қызмет ету саласының технологиясы |
5 |
|
|
25 |
1 |
Жеңіл және тамақ өнеркәсібіндегі кәсіби қызмет. Жеңіл өнеркәсіп саласындағы мамандықтар. |
1 |
|
|
26 |
2 |
Егін шаруашылығы, өсімдік, мал шаруашылығындағы кәсіптер. Қазақстан Республикасының еңбек нарығы. |
1 |
|
|
27 |
3 |
Сауда және қоғамдық тамақтанудағы кәсіптік қызмет. |
1 |
|
|
28 |
4 |
Кәсіби өзін-өзі анықтаудағы психикалық үдерістер (сезім, қабылдау, зерде, ықылас және ойлау). Ақша және қаржы институттары. |
1 |
|
|
29 |
5 |
Өмірлік жоспар құру; түйіндеме жазу; диагностикалық сұрау. |
1 |
|
|
V |
|
Жоба |
5 |
|
|
30 |
1 |
Жобаның негізгі компоненттері (қысқаша тұжырымдалған міндеттер мен сұранысты анықтау). Экономикадағы мемлекеттің ролі |
1 |
|
|
31 |
2 |
Жобаға қойылатын нұсқалары, бисерден жасалған бұйым жиынтығы (өз нұсқасы), бұйымды бисермен әрлеу. |
1 |
|
|
32 |
3 |
Қазақтың әшекей бұйымдары үлгісінде бұйымдар жасау. Экономикалық тұрақтылық. |
1 |
|
|
33 |
4 |
Атлас таспадан гүл шоғын жасау (панно) картинаны бисермен өндеу. |
1 |
|
|
34 |
5 |
Жобаны қорғау. Қазақстан Республикасының әлемдік шаруашылық жүйесіне кірігуі. |
1 |
|
|
|
|
барлығы |
34 |
|
|
- Джон Максвелл
- Асқар Сүлейменов
- Асқар Сүлейменов
- Асқар Сүлейменов
Барлық авторлар
Ілмек бойынша іздеу
Мақал-мәтелдер
Қазақша есімдердің тізімі